Начало Рали Тодор Славов с участие в рали „Босфора” 2011

Тодор Славов с участие в рали „Босфора” 2011

29
0
Тодор Славов,Траянови врата 2011

Екипажът на Булбет Рали Тим Тодор Славов и Добромир Филипов ще стартира в 40-тото юбилейно издание на рали „Босфора“ – трети кръг от Европейския рали шампионат за 2011 година. Славов и Филипов правят и своя дебют в тазгодишния сезон на Европейския рали шампионат, след като преди броени дни изпратиха своята заявка за участие. В турското състезание, двамата българи ще се борят за победата в класа на автомобилите с един двигателен мост и ще се опитат да се доближат максимално до топ 10 в генералното класиране.

„Подадохме заявка за Европейския рали шампионат, но за момента ще стартираме само в две състезания – рали „Босфора“ и рали „България“. Двете са максимално удобни за нас и средствата, които получихме от Министерството на спорта ще ни стигнат да покрием поне тези два старта от календара на Европейския шампионат. Надяваме се, че ще получим подкрепа да довършим сезона в Европа, но засега такава няма“ – споделя Славов.

Рали „Босфора“ стартира в петък (3 юни), като през първия състезателен ден са предвидени 4 скоростни етапа. На следващия ден екипажите ще трябва да покрият 6 скоростни отсечки, като в програмата на деня е включен един от най-атрактивните етапи в света – „Хали“, който предлага много тежки и големи скокове и превали. В неделния ден са предвидени последните 4 етапа, които трябва да решат класирането в юбилейното издание на рали „Босфора“.

„Отсечките в състезанието са наистина страхотни. Трасето е тежно, но предлага изключително атрактивни гледни точки за зрителите, а аз изключително много харесвам това рали. Успяхме да ревизираме изцяло автомобила преди старта, така че очаквам да се представим добре и да зарадваме нашите почитатели“ – завърши Тодор Славов.

Освен екипажът на Булбет Рали Тим, в турското състезание ще стартират още два български тандема – Димитър Илиев/Янаки Янакиев (Мицубиши Лансър Ево9) и Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (Ситроен С2 R2 Max).

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.