Начало Рали Тодор Славов се подготвя за първия си сериозен старт този сезон

Тодор Славов се подготвя за първия си сериозен старт този сезон

111
0
Тодор Славов

Екипажът на Булбет Рали Тим Тодор Славов и Добромир Филипов (Рено Клио R3) ще стартира в рали България този уикенд, като това ще е първото им рали след близо 10-месечна пауза. Двамата варненци участваха за последно в чешкото рали Барум в края на август миналата година, но тежка повреда в двигателя ги принуди да прекратят програмата си в континенталния шампионат.

През този сезон Тодор Славов записа един старт в планинския шампионат. Пилотът на Булбет Рали Тим участва в домашното си планинско Варна, което бе организирано и от неговия клуб. В състезанието край Аладжа манастир Славов показа познатата форма и убедително спечели надпреварата между автомобилите с един двигателен мост.

Рали България ще е нашето първо сериозно състезание през тази година. Повредата в Барум миналата година до голяма степен ни попречи да направим повече състезания през 2011-а, а и да започнем по-рано тазгодишния сезон. Благодарение на субсидията от Министерството на физическото възпитание и спорта успяхме да подготвим автомобила до някаква степен. За съжаление подменихме много малко от необходимите части и затова ще стискаме палци Рено-то да издържи дългото и тежко рали България – сподели пилотът.

За първи път от доста време Славов и Филипов ще имат и реална конкуренция в своя клас. Освен варненците в клас 5 ще стартират още два автомобила – българския пилот Антон Титов (Ситроен DS3 R3T) и швейцарецът Фреческо Парли със същия автомобил.

За нас е радващо, че ще имаме пряка конкуренция в класа. Досега винаги се борихме с по-силните автомобили, защото стартирахме сами в групата и това бе донякъде демотивиращо. Надявам се да зарадваме публиката с хубава битка и атрактивни минавания – каза още Славов.