Начало Рали Тодор Славов ще участва в първия кръг от Балканската рали купа

Тодор Славов ще участва в първия кръг от Балканската рали купа

29
0
Тодор Славов

Екипажът на Булбет Рали Тим Тодор Славов и Добромир Филипов ще участва в първия кръг от новоучредената Балканска рали купа – рали Ескишехир Баталгазъ в Турция.

Състезанието ще се проведе на 5 май и включва девет скоростни етапа с обща дължина от 100 състезателни километра.

Славов ще стартира за първи път в рали състезание от близо половин година. Последното предизвикателство за него бе рали Сливен през миналия сезон 2012, където той спечели трофея „Колин Макрей“ и финишира на четвърта позиция.

Надявам се, че бързо ще влезем в час. Не сме карали отдавна в надпревара, като основната причина за това е липсата на средства. Отиваме в Турция с двигателя от планинско Варна, който е сглобен от стари части и искрено се надявам, че ще издържи до финала. Нямаме нови гуми, което също ще е проблем, но ще дадем всичко от себе си, за да се представим достойно в състезанието – сподели преди заминаването си за Турция Тодор Славов.

Освен Славов и Филипов в турското състезание ще участват още четири български екипажа, които ще се борят за челно класиране за Балканската рали купа – Борис Григоров/Еди Сивов (Ситроен С2 С1600), Мирослав Ангелов/Петър Илиев (ФИАТ Пунто С1600), Антон Титов/Венцислав Мирчев (Ситроен DS3 R3T) и Георги Гераджиев – мл./Георги Гаджев (Форд Фиеста ST).