Начало Рали Тодор Славов стартира с Абарт Гранде Пунто в рали Твърдица

Тодор Славов стартира с Абарт Гранде Пунто в рали Твърдица

111
0

За първи път в своята кариера балканския рали шампион Тодор Славов ще стартира с автомобил от клас Супер 2000. Славов ще застане зад волана на Абарт Гранде Пунто Супер 2000, който ще бъде нает от турския отбор Пегасус Рейсинг, по време на рали Твърдица – Елена 2014, втори кръг от националния рали шампионат.

За нас това е сбъдната мечта! През годините правихме многократни опити да съберем бюджет, за да караме автомобил от Супер 2000, но никога не сме успявали. Затова съм изключително благодарен на всички, които ни подадоха ръка за този старт, както и на отбора от Турция, който ни предостави отлична възможност да караме техния автомобил – сподели Тодор Славов

За участието в рали Твърдица – Елена основни партньори на най-успешния български пилот в историята на световния рали шампионат ще бъдат индустриалните масла Мабанол, Рубиком Инженеринг, Мегапорт, Стро 70 и Картинг писта Варна.

Ще направим всичко възможно да оправдаем доверието, което ни бе гласувано от нашите партньори и ще се опитаме да се намесим в борбата за победата. Предизвикателството за мен ще е по-голямо дори от участието в световния шампионат, тъй като нямам възможност да поддържам нормален ритъм на участия в последните години, а и за първи път ще седна в автомобил с четири задвижващи колела. Въпреки всичко обаче, целите ни са високи и ще се опитаме да ги изпълним – обобщи очакванията си Тодор Славов.

На дясната седалка до него ще седне Петър Илиев, който за второ състезание ще бъде партньор на варненеца, тъй като титулярния навигатор Добромир Филипов е в чужбина.

Рали Твърдица – Елена 2014 ще започне със супер-специален етап по улиците на Твърдица в събота вечер. В неделния ден предстоят осем скоростни етапа, включително супер-специален етап в Елена, които ще решат крайното класиране във втория кръг от националния рали шампионат.