Начало Рали Добро представяне на Тодор Славов през първия ден на рали Босфора.

Добро представяне на Тодор Славов през първия ден на рали Босфора.

36
0
рали Босфора 2011,Тодор Славов

Българският екипаж Тодор Славов и Добромир Филипов води убедително в класирането за Европейския рали шампионат за автомобили с един двигателен мост, след първия състезателен ден на юбилейното рали „Босфора“ 2011.

Българите започнаха по отличен начин състезанието, записвайки 18-то време в генералното класиране на ралито и оставяйки далеч след себе си основните си конкуренти в шампионата за автомобили предно предаване. Заради грешно решение на организатора, който пусна пред Славов и Филипов много по-неравностоен екипаж, те трябваше да карат близо две трети от втория скоростен етап в гъста мъгла от прах. Това се отрази върху постижението им и и те загубиха близо минута и половина.

„Изключително сме разочаровани от решението на организатора, който пусна пред нас на толкова малка разлика италианския екипаж. Застигнахме ги още в първия специален етап, но тъй като той е по-къс, това не се отрази сериозно на постижението ни. Във вторият обаче, италиаците вдигнаха мъгла от прах пред нашия автомобил и буквално трябваше да спираме по трасето, за да можем да продължим. Цялата кола се изпълни с прах, на моя навигатор му бе много трудно да диша и да чете записките си. Загубихме страшно много време, което се отрази на класирането ни в генералното подреждане“ – заяви Славов след финала на първия състезателен ден.

Въпреки проблемите, българите водят убедително в класирането за Европейския рали шампионат за автомобили с един двигателен мост и спечелиха първите си 7 точки. В генералното класиране на континенталното първенство българите са шести.

През утрешния ден предстоят нови осем скоростни изпитания, които включват 4 трасета, които ще се преминат по два пъти.