Начало BG спорт Тодоров, Влъчков, Методиев и Крумов ще стартират първи на Писта Бургас

Тодоров, Влъчков, Методиев и Крумов ще стартират първи на Писта Бургас

386
0
Иван Влъчков, снимка: Асен Илиев

Игор Тодоров с БМВ 323 ще стартира първи във висшия клас Макси на Писта Бургас. Състезанието е 2-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. Той бе най-бърз и в двете квалификации днес, като във втората записа най-доброто си време от 1:17.238 мин.

Втори ще потегли Пламен Ангелов с Фолксваген Голф, който във втората сесия постигна 1:19.260 мин. Трети на грида ще е Филип Игов със Сеат Леон. Победителят от първия кръг в София Филип Бояджиев остана 6-и.

В серия Туринг първи ще стартира Иван Влъчков с Хонда Сивик. Пилотът на ДАМАСЦЕНА-Алба Казанлък записа най-доброто си време в първата квалификация – 1:15.399 мин., което е по-добро и от това на автомобилите в Макси.

Във втората условията на трасето се влошиха, след като се разля масло от колата на Динко Монев, който получи повреда в двигателя. В нея Иван постигна 1:15.799 мин. До него от първа редица ще потегли Димитър Кондев с Хонда Сивик, който във втората сесия постигна 1:16.218 мин.

На втора стартова редица ще бъдат Кристиян Христов с Хонда Сивик също от екипа на ДАМАСЦЕНА-Алба Казанлък и Иван Алексиев (Хонда Сивик). Общо 18 коли участваха в днешните квалификации, което е рекорд в класа за последните 5 години.

В серия Спорт най-бърз и в двете тренировки днес беше миналогодишният шампион Йордан Методиев с Хонда Сивик. Най-доброто си време пилотът на Влъчков рейсинг тим записа във втората сесия – 1:20.123 мин. До него в решетката ще бъде победителят от Писта София Александър Антов с Хонда Сивик.

За Купа Лада над всички беше миналогодишният първенец Крум Крумов с ВАЗ 21074 с най-добри постижения в двете квалификации. След него се наредиха Цветелин Велков с Лада 2101, Владимир Ганев с Лада 2105 и Дончо Дончев с Лада 2107, който стана първи на Писта София.