Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Топ 10 в квалификацията е една от целите на Уилямс

Топ 10 в квалификацията е една от целите на Уилямс

35
0
Нико Хюлкенберг,Сам Майкъл,снимка Уилямс

С нови елементи за FW32 ще пристигне и отборът на Уилямс в Сингапур за предстоящия кръг от Формула 1 в края на тази седмица.

– Колите ни бяха конкурентоспособни в Сингапур предишните години, така че се надяваме и FW32 да върви добре там. С някои допълнителни подобрения болидът би трябвало да напредне още спрямо последните представяния, като целта ни е двамата ни пилоти да са в топ 10 на квалификацията и да се борят за точки в надпреварата – заяви техническият директор на отбора Сам Майкъл.

Състезателите на екипа Рубенс Барикело и Нико Хюлкенберг вече с нетърпение очакват уикенда.

– Сингапур е прекрасно място и напълно различно от останалите в календара. Пистата е типично улично трасе и намирането на оптимални настройки може да се окаже предизвикателство, но пък това прави нещата по-интересни и една от причините, поради толкова обичам да ходя там – заяви бразилецът. – Има някои възможности за изпреварвания, като например четвърти завой и към края на обиколката. Първата година имахме някои проблеми с осветлението, но организаторите го подобриха. Карането по тъмно е подобно на това да си гледаш нормална телевизия, а не хай дефинишън – просто образите са малко по-малко прецизни.

Младият му немски колега за първи път ще кара в Сингапур, но това не го притеснява много.

– Чувствам се все по-удобно в колата си, а това ми помага да извлека максимума от състезателните уикенди. Надявам се благодарение на натрупания си опит да спечеля и точки за отбора до края на сезона. Пистата в Сингапур изглежда хубава. Аз ще съм за първи път, но използвах симулатора, така че поне научих конфигурацията. През 2009 г. карах едно нощно състезание в GP2 Азия, така че това поне ми е познато – бе коментарът на Нико.