Начало Избрани Тост: Льоклер е с две десети по-бърз от Сайнц

Тост: Льоклер е с две десети по-бърз от Сайнц

2405
0
Шарл Льоклер, Карлос Сайнц, Ферари
Шарл Льоклер и Карлос Сайнц; Ферари

Франц Тост смята, че Карлос Сайнц може да се справи с Шарл Леклерк, когато всичко е наред с неговата кола и стратегия.  Според шефа на екипа на Алфа Таури, пилотът от Монако има леко предимство по отношение на чистата скорост.

През първите няколко старта от сегашната капания Сайнц не успяваше да се доближи до своя съотборник. 27-годишният състезател започна лоша серия след като имаше две поредни отпадания в Австралия и Емилия Романя. 

Постепенно испанецът започна да се доближава и изпреварва по-младия си съекипник. Най-важният момент са Сайнц бе на Силвърстоун. Тогава той спечели първата си победа след като се пребори с Льоклер.

Все още темпото в квалификациите на Леклерк сериозно потвърждава твърдението на Тост. Шефът на Алфа Таури познава отлично Сайнц, тъй като работеше повече от две години с него в тогавашния тим на Торо Росо. Синът на легендата в рали спортовете Карлос Сайнц бе част от академията на Ред Бул до 2017 г.

Карлос е талантлив и изключително трудолюбив. Той се представя много добре във Ферари и може да се изправи срещу Льоклер, стига колата да е наред.“

„Льоклер е с две десети по-бърз от Сайнц. Тази разлика ясно се вижда по време на квалификациите. Състезателят от Монако има по-добра чиста скорост от испанския си съотборник.“

Двамата пилоти на Ферари са в приятелски отношения както на пистата, така и извън нея. Тази добра конкуренция дърпа Скудерията напред, стига да няма допуснати грешки в други аспекти. Засега италианският отбор се въздържа редовно да прилага отбори заповеди, тъй като Льоклер и Сайнц нямат толкова голяма разлика помежду си в класирането.

Шарл винаги прави страхорни обиколки, като се започне свободните тренировки до квалификацията. Както видяхме, тази година има и много добро състезателно темпо“, сподели Сайнц.

Той винаги е отлична референция в отбора, а освен това е страхотен човек, с когото се разбирам добре. Шарл е човек, от когото наистина научих много през последните няколко години. Освен това той е пилот, с който искам да бъда съотборник още дълги години.“

Разбираме се добре и имаме добро партньорство. Прекарваме много време заедно, както в Маранело, така и на пистата. Като цяло имаме много сходни мнения за много неща. Освен това, когато има повече свободно време, ние също можем да се забавляваме, да спортуваме и всичко останало.’

Не всичко във Ферари е сериозно. Представянето на отбора зависи от отношенията помежду ни. Просто се надявам да продължим така, защото това улеснява повече нещата“, допълни Карлос Сайнц.