Начало WRC News Тойота подписа с Крис Мийк за 2019 г.

Тойота подписа с Крис Мийк за 2019 г.

78
0
Крис Мийк

Екипът на Тойота обяви официално, че Крис Мийк ще бъде пилот на тима за следващия сезон в Световния рали шампионат. Той ще партнира на От Танак и Яри-Мати Латвала и ще заеме мястото на Есапека Лапи. Последният преминава в Ситроен, което също бе съобщено официално.

Именно за френския тим Мийк караше до началото на този сезон, преди да бъде освободен в края на май след серия от тежки катастрофи. Така той си спечели славата на бърз, но много рисков пилот.

„За мен е огромно удоволствие и чест да стана пилот на Тойота, каза Мийк, който кара колата на японците във Финландия във вторник. – Искам да благодаря на Акио Тойода, президентът на Тойота Моторспорт, на спортния директор Томи Макинен и на целия екип на Тойота за доверието в мен.

Още преди 3 години водихме преговори да стана част от този тим и съм щастлив, че това най-накрая се случи. Представянето на колата Ярис WRC говори само за себе си. А духът на тима е невероятен.“

„Много сме развълнувани да имаме Крис в нашия тим Тойота, каза Макинен. – Ние знаем, че той е много бърз, но ще внесе в тима и много опит. Разбиранията му за техниката са на много високо ниво. Вярваме, че той може да ни помогне да направим колата ни по-добра.“