Начало Moto News Трагичен уикенд на Мизано

Трагичен уикенд на Мизано

59
0

Мотоциклетният уикенд на пистата Мизано бе белязан от трагедия, след като по време на състезанието в клас Мото2 загина младият японец Шоя Томизава.

Това стана по време на 13-тата обиколка на надпреварата. Японецът изгуби контрол над мотоциклета си и падна, като каращият непосредствено зад него Алекс де Анджелис го връхлетя с пълна скорост, тъй като просто нямаше никакво време за реакция. След това тялото на Томизава бе ударено по същия начин и от Скот Рединг, който пък се движеше зад де Анджелис. Естествено на пистата веднага се появи лекарски екип, но за съжаление травмите на японеца се оказаха фатални и лекарите не успяха да направят нищо, за да го спасят.

Томизава си отиде едва на 19 години и бе един от най-големите таланти в Мото2. Той взе първата победа в класа тази година и със сигурност го очакваше голямо бъдеще в MotoGP.

Иначе надпреварата в кралския клас бе спечелена от стартиралия от полпозишън Дани Пeдроса, който не изпусна лидерството от началото до финала. До него на подиума днес се наредиха пилотите на Фиат Ямаха – Хорхе Лоренцо, който завърши втори и Валентино Роси, който остана трети.

Всеки, който желае да изрази мислите си за Шоя и за ужасната трагедия, може да го направи тук.

Eто и видео от ужасяващия инцидент в състезанието от Мото2: