Начало Moto News Трети пореден успех в МоtоGP на Кейси Стонър

Трети пореден успех в МоtоGP на Кейси Стонър

48
0
Кейси Стоунър,Хонда

Кейси Стоунър с Хонда спечели Гран при на Великобритания на Силвърстоун, шести кръг от Световния шампионат по мотоциклетизъм (MotoGP). Стоунър пое водачеството 16 обиколки преди края и не допусна да бъде застигнат от конкурентите си.

Втори e съотборникът му Андреа Довициозо, който удържа атаките на Хорхе Лоренсо (Ямаха) и Марко Симончели (Хонда). Последните двама отпаднаха след пилотски грешки в тежките атмосферни условия на английското трасе. Последен на подиума се качи ветеранът в Ямаха Колин Едуардс.

Най-бързата обиколка направи Ники Хейдън с Дукати в самия край на надпреварата и пресече финала четвърти. Зад него са Алваро Баутиста със Сузуки, Валентино Роси с Дукати (потеглил от 13-та позиция), Карел Абрахам с Дукати, Тони Елиас и Хироши Аояма с Хонда и Лорис Капироси с Дукати в рамките на Топ 10.

След днешния старт австралиецът оглави класирането в шампионата със 116 точки, оставяйки на втора позиция досегашния лидер Хорхе Лоренцо с 98. Трети и четвърти са италианците Андреа Довициозо и Валентино Роси, а контузеният Дани Педроса е на пета позиция. Шести и седми са съответно Ники Хейдън и Хироши Аояма.