Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Три нови предни крила ще изпитва Ферари в Монреал

Три нови предни крила ще изпитва Ферари в Монреал

42
0
Фелипе Маса,Ферари

Три различни варианта на предното крило ще изпитват пилотите на Ферари Фернандо Алонсо и Фелипе Маса по време на тренировките за Гран при на Канада в края на седмицата. На разположение ще бъде и развита версия на дифузьора, който бе изпробван в Монако.

Позицията на ауспусите също ще бъда почти напълно идентична, неутрална, ката тази, която бе ползвана в Монте Карло, но вероятно с по-малко ребра в корпуса.

В Монако Фернандо Алонсо се отказа от извитите големи дефлектори под носа в стила на Ред Бул и Лотус, които преди това бяха тествани на Муджело и за които списание ClubS1 писа през миналия месец, а вместо тях използва специални извити елементи за отвеждане на въздуха от вътрешната страна на главините на колелата. С извити дефлектори бе само колата на Фелипе Маса, но времената му бяха близки до тези на Алонсо. Затова двамата отново ще тестват тези елементи заедно.

В тренировките в петък Ферари ще отдели повече време на работа със супер меките гуми. Анализите след Монако показали, че спирането в бокса на Алонсо е било прибързано и ако е бил останал на пистата още два тура е щял да излезе начело пред Розберг и Уебър, както изпревари Хамилтън.

Причина е във фактът, че точно преди смяната на гумите суперсофт, които ще се ползват и в Канада, Алонсо е бил най-бързият пилот и е имал живот в гумите за поне още 3 обиколки, в които да излезе напред, докато съперниците сменят и загрея своите гуми софт.

Дали реално Ферари са заработили така добре с най-меките гуми и може да имат предимство при работата с тях италианците искат да разберат още този уикенд.