Начало Рали Три въпроса към шеф-екипа на Ожие

Три въпроса към шеф-екипа на Ожие

21
0
Себастиен Ожие

Мартин Хасенпфлюг е шеф на екипа за автомобила на световния рали шампион за 2013 г. Себастиен Ожие. Той отговаря на няколко въпроса преди третия кръг от тазгодишното първенство – надпреварата в Мексико.

Трябва ли да има пълно доверие между шеф на екипа и пилота, за да се постигне успех в световния рали шампионат? Колко време ви отне на вас с Ожие да изградите подобно ниво на доверие?

– Всъщност се случи доста бързо, тъй като сме горе-долу на една и съща възраст. Предимство бе, разбира се, фактът, че работихме заедно през целия сезон 2012 г. От тогава има не просто доверие, а почти пълно разбиране помежду ни. Работим абсолютно безпогрешно. Това очевидно има предимства по време на напрегнат рали уикенд.

– Работил си с много пилоти. Можеш ли да ни кажеш какво прави Ожие толкова специален, какво го отличава от останалите?

– Себастиен определено е твърдо решен да печели през цялото време. Добре, почти всички пилоти са така, но в неговия случай е наистина екстремно. Когато въпросът опре до всичко или нищо в дадена надпревара, той превключва в режим на победител и тръгва!

– Ти и екипът ти се грижите за колата му. Кога за последно изми автомобила на съпругата си?

– Това на практика се случва много рядко. От време на време я карам на автомивка или почиствам с прахосмукачката седалките и пода, докато съм на бензиностанция. Но горе-долу с това се изчерпват действията ми. Досега обаче не съм чул оплаквания, че чистя Поло-то на Себ, а не нейната кола! В крайна сметка това ми е работата, а нейната кола е частна – напълно различна ситуация.