Начало Други Триумф за Ауди в 78-ото издание на 24 часа на Льо Ман

Триумф за Ауди в 78-ото издание на 24 часа на Льо Ман

57
0

Пълен триумф постигна Ауди в 78-ото издание на 24-те часа на Льо Ман. Тазгодишната надпревара бе спечелена от екипажа в състав Рокенфелер/Бернхард/Дюма (№9), следван от Лотерер/Фаслер/Трелюер (№8) и Кристенсен/Макниш/Капело (№7). Доминиралите в тренировките и квалификациите автомобили на Пежо отпаднаха – и трите заводски, и частният на Орека – заради технически повреди.

Последният час от състезанието бе един от най-спокойните за цялото денонощие, след като пилотите вече се бореха да пресекат финала. Издръжливостта на Ауди се оказа най-големият коз на автомобилите от Инголщадт. Състезателите на Пежо бяха невероятно разочаровани от проблемите си, но след финала френският тим поздрави съперниците си за успеха.

– Наистина бе спортсменско от страна на Пежо да ни поздравяват. Те имат прекрасни пилоти и са много силна конкуренция, но са истински спортсмени – категоричен бе шефът на Ауди Моторспорт Волфганг Улрих. – Тройна победа обаче не очаквах в никакъв случай. Това надминава и най-смелите ми мечти – допълни той.