Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трудно ни е да намерим добрия баланс, обясни Льоклер

Трудно ни е да намерим добрия баланс, обясни Льоклер

1883
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Пирели

Шарл Льоклер заяви, че за момента му е трудно да намери добрия компромис по отношение на баланса на колата в Сочи. Пилотът от Монако бе най-бърз в първата тренировка, но във втората остана 2-и, на 0.3 сек от Макс Верстапен. Въпреки това Льоклер оцени деня като положителен.

„Беше много добър ден, каза Льоклер. – Мисля, че в Ред Бул са много силни, но ние сме се фокусирали върху себе си. Има още много да подобряваме времето си за 1 обиколка. Балансът не беше точно такъв, какъвто исках. Особено в квалификационните опити.

Състезателното ни темпо изглеждаше много силно, което е добре. Имаме трудности да намерим добрия баланс по отношение на това как се държи колата в 3-ия сектор. Може би трябва да направим компромис с първия сектор, за да сме по-добри в 3-ия.”

Другият пилот на Скудерията Себастиан Фетел остана едва 5-и във втората сесия в Сочи. Но германецът не успя да направи чиста бърза обиколка в нея с гумите софт. Според него скоростта на колата му продължава да зависи много от типа трасе.

„Направихме добра серия от победи, като записахме добър резултат в Сингапур, заяви Себастиан. – Това беше позитивна изненада за нас. Но това ни помогна да разберем по-добре колата. Определено вървим в правилната посока.

Но е грешно да се смята, че след като сме спечелили на 2 типа писти, можем да побеждаваме навсякъде. Мисля, че в Мерцедес продължават да са в позиция да спечелят всяка надпревара. Пред нас има още много работа.”