Начало Рали Трябва да мисля и за ерата след Льоб, признава шефът на Ситроен

Трябва да мисля и за ерата след Льоб, признава шефът на Ситроен

27
0
Даниел Елена,Себастиен Льоб

С нов шеф стартира сезон 2012 г. за Ситроен Рейсинг – Ив Матон зае поста на Оливие Кенел и му предстои нелеката задача да поддържа изключително високо ниво на представяне. През 2011 г. отборът спечели седма титла при конструкторите, а Себастиен Льоб стана осемкратен шампион при пилотите.

Французинът има договор за този и следващия сезон с тима. Той е вече на 37 години и макар възрастта да не е от такова значение в ралитата, каквото има в шампионатите с едноместни спортни болиди, то неминуемо ще дойде моментът, когато Льоб ще реши да сложи край на кариерата си. Това, признава Матон, е един от многото въпроси, върху които трябва да мисли.

Заемайки поста си шеф на тима две седмици преди рали Монте Карло, приоритетът ми бе максимално бързо да вляза в час – разясни той. – В Ситроен Рейсинг съществува невероятна стабилност и затова повечето лица вече ми бяха познати! Сега отговарям за една изключително стройна структура, отбор, който се е превърнал в синоним на победа и ще имам полза от опита на тима.

Целта пред Ситроен може да е само една, категоричен е Матон: преследване на титлите.

Необходимо е да продължим така, както и досега – през последните четири сезона екипът спечели короните и при пилотите, и при конструкторите. Ще използваме силните си страни: колата, пилотите, хората в отбора. Това е лесната част. Освен това трябва да работя по въпроса какво ще се случи след Себастиен Льоб. Не бях включен в разговорите, но пристигането на Тиери Нювил ще ни помогне да се подготвим за бъдещето, тренирайки един обещаващ млад талант. Промотирането на марката ни пък ще бъде подпомогнато от участията на Насър ал Атиа – добави шефът на Ситроен Рейсинг.