Начало Рали Царски, Урумов и Даскалов печелят пистата в Бургас

Царски, Урумов и Даскалов печелят пистата в Бургас

439
0
Илия Царски

Илия Царски, Станимир Урумов и Росен Даскалов са тримата победители в отделните серии на 10-ото издание на затворения маршрут в Бургас. Състезанието бе трети кръг от националния шампионат.

В клас Макси победата бе за Илия Царски (Автоцар) с Мицубиши Лансър Ево 9. Той бе на трета позиция, а на първа бе Румен Дунев (Дунев рейсинг) със същия автомобил. След старта Румен поведе, следван от Константин Маршавелов (Бета рейсинг) с Мицубиши Лансер Ево 10. Дунев се откъсна напред, а Маршавелов получи технически проблем и отпадна. На 12-ата обиколка Румен влезе в бокса със спукана предна дясна гума и докато я смени изостана. Царски вече не бе притискан и спечели състезанието. Втори финишира Росен Даскалов от (Русе Кар Мотор Спорт) с БМВ М5, а след бясно каране Румен успя да навакса и да стъпи на подиума трети. Дунев продължава да е лидер в класирането, тъй като има две победи и едно трето място. Царски е на втора позиция. В тази серия стартира и ветерана на автомобилния спорт и преподавател по тази специалност в НСА Владимир Илиев. С Мицубиши Лансер Ево 9 той стигна до 5-а позиция, макар че бе последен на стартовата решетка.

В група РС победител е Станимир Урумов (АСК Мирони) с Трабант, за който това е трета поредна победа през този сезон. След него финишира Илия Бояджиев (Стара Загора Моторспорт) с ВАЗ 2105, който спечели победата в клас Х3. Трети остана Слави Рупчев (АСК Мирони) с ВАЗ 2105.

В най-многобройната група Супер победата спечели Росен Даскалов с прототип Радикал от екипа на Русе Кар Мотор Спорт. Втори стана Росен Костов (Плевен Рейсинг) с Пежо 106, който спечели в Х2, а трети бе Добрин Петров (Контрол рейсинг) със Ситроен Саксо. В този клас от 22 автомобила, едва половината стигнаха до финала. В групата на отпадналите бе и организаторът на състезанието Радко Петров, който бе торпилиран от друг пилот. Той обаче си отдъхна, защото нямаше сериозни инциденти и всичко мина добре.