Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта на Рено е да намали наполовина изоставането си до края на...

Целта на Рено е да намали наполовина изоставането си до края на сезона

1217
0
Нико Хюлкенберг, Рено
Нико Хюлкенберг, снимка: Рено

Целта на екипа на Рено е да намали наполовина изоставането си спрямо водещите отбори на Мерцедес и Ферари до края на сезона. Това заяви легендата Ален Прост, който е съветник във френския тим.

Екипът от Енстън се очертава да бъде основният съперник на Макларън в битката за 4-ото място при конструкторите този сезон. Далеч напред в класирането са Мерцедес, Ферари и Ред Бул.

Според Прост в момента Рено изостава средно с около 1 секунда на обиколка от Сребърните стрели и СКудерията. И до края на сезона тази разлика трябва да бъде намалена наполовина.

„Може да сме в състояние да победим Ред Бул на една или друга писта, но просто е невъзможно да доближим Мерцедес и Ферари този сезон, каза Прост пред Figaro.

– Ако към днешна дата разликата е 1 секунда, трябва да я намалим до половин секунда в края на сезона.“

Според Прост също така Рено има един от най-добрите двигатели в момента. При втората спецификация на френския производител проблемите с надеждността са решени. А освен това моторът има истински квалификационен режим.

„Началото на сезона беше трудно, каза Прост. – Но бяхме наясно, че имаме проблеми. Те бяха основно с разбирането на гумите и издръжливостта на двигателя. Това беше неприятна изненада.

Но позитивното беше, че се справихме бързо с проблемите. Последните подобрения по двигателя доказаха, че сме направили добри стъпки напред. И сега можем спокойно да кажем, че имаме един от най-добрите двигатели.“