Начало Рали Твърдица със свой представител на ралито

Твърдица със свой представител на ралито

55
0

Твърдица отново ще има свой представител на стартиращото тази събота 12-то издание на рали Твърдица-Елена. Това ще бъде Белослав Денчев, който ще е навигатор на Добрин Борисов. Денчев има богат опит и познава отлично трасетата около родния си град Твърдица, след като вече е записал 7 участия.

Екипажът ще участва с Рено Клио Макси Кит Кар. В последните издания на домашното си рали Белослав Денчев беше навигатор на съгражданина си Стелиян Чепилевски, който ще пропусне тазгодишната надпревара.

Шуменският пилот Борисов ще стартира за десети път на рали Твърдица. В 7 от участията си Добрин е бил навигатор на Тихомир Стратиев, с когото достигат до второто място в генералното класиране през 2011 г. 

ази година Борисов ще участва за първи път като пилот в традиционното рали след 2006 г., когато бе зад волана на Лада. Амбициите на екипажа Борисов/ Денчев са да се борят за спечелването на състезанието в Група „Е“.

На 15 юли, петък, от 21.00 часа на площад Свобода в Твърдица ще бъде даден церемониалния старт на надпреварата. В събота, 16 юли, предстои административен и технически преглед.

Ралито ще стартира в 16:20 часа с преминаването на скоростните етапи Твърдица (20 км) и Боров дол (7 км), след които следват етапите Детелината 3 и 4. В неделя, 17 юли, на пилотите предстои да преминат почти 100 състезателни километра през Елено-Твърдишкия Балкан.