Начало Рали Уилсън: Присъединяването на Ожие означава много за целия М-Спорт

Уилсън: Присъединяването на Ожие означава много за целия М-Спорт

45
0

Малкълм Уилсън е повече от ентусиазиран за новия сезон в световния рали шампионат, след като успя да привлече в М-Спорт четирикратния носител на WRC короната Себастиен Ожие.

60-годишният бивш рали пилот превърна компанията си във водещ частен WRC тим и едно от най-добрите предприятия в световен мащаб за подготовка на състезателни коли. През последните години ситуацията в М-Спорт съвсем не бе лека. Липсата на спонсори означаваше, че заплахата от съкращаване на работни места бе съвсем реална. Уилсън успя да запази хората си, които сега наброяват 250 души, чиито мотивация и надежди са изключително високи преди новия сезон във WRC.

„(Привличането на Ожие) е нещо, което се опитахме да осъществим още през 2011 г. Тогава не се случи, а след това той спечели четири титли. Сега е просто страхотно за всички тук (в М-Спорт), че успяхме да го привлечем за сезон 2017 г., когато ще кара новата ни Фиеста”, обясни Уилсън в първото си телевизионно интервю след обявяването на новината. „Наистина съм много уверен. Конструкторският и инженерният ни отдели са изключително опитни. Определено чувствам, че тази година създадохме най-добрата кола, правена някога от екипа ни. Убеден съм, че ще се качим на най-високото стъпало на подиума.”

Хора от фабриката на М-Спорт споделят, че последните толкова добри новини за тях са от времето на Колин Макрей. За тях новината за присъединяването на Ожие е наистина изключително важна.

„Когато им казах, че сме подписали с Ожие, видях колко много означава това за тях”, допълни Уилсън. „Всички се надяваме от тук нататък да сме сред победителите. Напрежението, докато го убедим да подпише, бе огромно. Но определено нямам търпение за дебюта му с тима ни в Монте Карло.”

Ожие подчерта още преди официалното си присъединяване към отбора, че ентусиазмът на Уилсън и огромното му желание да работят заедно работи в полза на М-Спорт. По принцип французинът смята, че най-сигурният вариант за бъдещето е заводски тим, но очевидно Малкълм го е убедил, че ще му предостави достатъчно силен автомобил, с който да защитава поредната си WRC титла.