Начало Рали Уилсън приветства предпазливостта на Танак и Еванс

Уилсън приветства предпазливостта на Танак и Еванс

30
0

Шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън приветства проявената от пилотите на екипа От Танак и Елфин Еванс предпазливост по време на рали Швеция. Те завършиха четвърти и шести във втория кръг от световния шампионат и макар да допуснаха някои грешки, като цяло се справиха с предварително поставените задачи.

– Беше фантастично да видим как От и Елфин се пребориха и постигнаха силен резултат за отбора – заяви Уилсън. – Никой от тях не се чувстваше особено удобно в началото на надпреварата, но те не се отказаха. Притежават желязна решимост. Освен това са много интелигентни пилоти и знаеха къде са границите, като се придържаха към тях през по-голямата част от състезанието. Научиха много, като бях особено впечатлен от прогреса на Елфин в едва второто му рали на сняг. Това говори добре за бъдещето и съм убеден, че след този резултат и двамата ще пътуват за Мексико с по-високо самочувствие.

Танак каза от своя страна, че е много щастлив от четвъртото си място. Той имаше проблеми в началото, когато стартовата му позиция не бе особено добра, а и допусна грешка. След това естонецът допълни, че „не участвах в каквато и да е битка, така че просто трябваше да карам разумно и да се задържа на пътя. И ето, че записахме наистина силен резултат. Бе прекрасно да си върна увереността. Сега можем да изграждаме скоростта си стъпка по стъпка и когато се чувстваме достатъчно силни, ще натискаме. Сигурен съм, че ще ставаме по-силни с напредъка на сезона.”

За Еванс ралито можеше да се раздели на две части. В първия ден на надпреварата той сбърка и се опасяваше от следващи грешки. Това му пречеше да върви достатъчно бързо по отсечките и трябваше да мине време преди да посмее пак да натисне. Уелсецът сподели, че като цяло е научил много и все пак „демонстрирах доста прилично темпо към края. Имаме само едно снежно рали на година и за мен това бе едва второто ми състезание на такава настилка. Наистина съм доволен от прогреса ни и смятам, че доказахме потенциала си в тази надпревара. Всъщност карането в Швеция ми допадна значително повече, отколкото мислех и накрая направихме страхотен двубой с Крис [Мийк].”