Начало BG спорт Убедителен първи ден в рали България за Ангелов и Гаджев

Убедителен първи ден в рали България за Ангелов и Гаджев

410
0
Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally 2 Evo

Рали шампионите Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с автомобил Skoda Fabia Rally 2 Evo ще нощуват като лидери в 51-то издание на рали „България“. Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ има преднина от 1:04,6 мин пред Мартин Сурилов и Здравко Здравков с Mitsubishi Lancer Evo 9. Трети на 2:41,8 мин са Угур Сойлу и Арас Динчер с Skoda Fabia R5

Ангелов и Гаджев спечелиха 9 от 11 отсечки в деня. Още в първата отсечка „Бялата вода“ екипажът натрупа преднина от 6 сек пред гостите от Турция Сойлу и Динчер, и 10,5 сек на Сурилов и Здравков. Във втората отсечка „Девня“ Ангелов остана втори на 2,7 сек. В следващите етапи битката между двата екипажа бе изключително близка и интересна.

В СЕ „Лозево 1“ конкурентите дадоха равно време, след което времената бяха близки до СЕ6 „Лозево 2“, където Сурилов изостана с 14,8 сек и така авансът на „Мегапорт Рейсинг“ нарасна на 32 сек. До деветата отсечка също двата автомобила се движеха със сходно темпо, но на минаването на „Новосел“ 2 шампионите спечелиха с 23,4 сек пред Сойлу, а Сурилов остана трети на 24,3 сек. В следващите 2 отсечки екипажът кара без риск и завърши като лидер.

„Доволни сме от първия ден. В първата отсечка дадохме премерена газ, не рискувахме много заради дупките по асфалта, знаехме, че на макадама след това ще имаме превес.

На бързата отсечка Девня видяхме, че Mitsubishi-то може да е бързо и се заформи чудесна битка. Отдавна очаквахме силна конкуренция в родния шампионат. На дъжда също успяхме да се възползваме от условията. В последната отсечка върнахме много газта, защото нямаше смисъл да рискуваме“, коментира Ангелов след финала на деня.

Даниел Попов и Ангел Башкехайов

Лидери в клас RC4 и четвърти в генералното класиране са Даниел Попов и Ангел Башкехайов (Jasen Popov Racing, Peugeot 208 Rally4).

За доброто представяне на двамата говори и фактът, че зад себе си те оставиха три автомобила от клас RC2. При автомобилите с един двигателен мост, Дани и Ангел записаха 9 първи позиции, а при преминаване на отсечката “Лозево 2”, тандемът записа второ време в генералното класиране на най-голямото ни рали.

“Колата е страхотна, почувствах се уверен още в началото и започнахме ралито с добро темпо в СЕ1. Когато стигнахме до Шумен и познатите за мен отсечки, остана само да се фокусирам върху новия автомобил. Направихме няколко добри времена и успяхме да излезем на трета позиция, но в следобедните отсечки нямахме късмет с времето. Изсипа се дъжд точно когато стартирахме, а ние бяхме с възможно най-неподходящите гуми за това. Имахме солиден аванс пред втория в класа, за това заложихме на сигурното каране. Настроението при нас с Ангел и в отбора е супер”, сподели Попов след края на днешния ден.