Начало Рали Учебна граната отложи началото на втория ден на рали Хеброс

Учебна граната отложи началото на втория ден на рали Хеброс

168
0
рали Хеброс

Вторият ден на рали Хеброс бе забавен заради обезвреждането на взривно устройство над пловдивското село Марково, съобщи Дневник.

Става дума за останала от по-ранно военно обучение в района учебна граната. Тя е открита в зоната за публика на втори завой от първия за днес етап Здравец 1. На мястото са открити и много гилзи от халосни патрони. 22,08-километровата отсечка трябваше да стартира в 8:25 часа, което бе невъзможно при така създалата се ситуация.

Директорът на Областната дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Тодор Чонов съобщи, че сигналът за взривно устройство е бил подаден около 7:10 часа сутринта.

Разследването продължа за установяване как е останала там. Колегите от ДОТИ пристигнаха доста бързо и обезвредиха гранатата. Служителите от Областна дирекция предотвратиха сериозен инцидент. Ралито ще продължи по график – допълни той.

Ралито се подновява с четвъртия етап от програмата Здравец 2 в 12:03 часа. В него след снощния суперспециален етап води Игнат Исаев с Мицубиши Лансър Ево 9. Той бе най-бърз по 2,2-километровото трасе и изпревари с 1,6 сек Пламен Стайков (Мицубиши Лансър Ево 9 R4) и с 4,2 сек Борис Григоров (Ситроен С2 S1600).

Битката този уикенд е за титлата в националния шампионат между Димитър Илиев и Крум Дончев. Голямата атракция на надпреварата пък е участието на 75-годишния Йордан Гюров-Чарли и неговият 91-годишен навигатор Кирил Николов.