Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Удължиха затварянето на заводите на F1 екипите

Удължиха затварянето на заводите на F1 екипите

730
0
Гран при на Австрия, Ред Бул Ринг, Шпилберг
снимка: Пирели

Периодът, в който заводите на отборите от Формула 1 ще останат затворени бе удължен с 14 дни. Международната автомобилна федерация (ФИА) оповести решението, което бе очаквано с оглед развитието на предизвиканата от COVID-19 криза.

В изявлението се казва:

„Вследствие на единодушно одобрение от Стратегическата група на Формула 1, F1 комисията и всички отбори Световният моторспорт съвет ратифицира с е-гласуване решението за удължаване затварянето на заводите от 21 на 35 дни. То трябва да се проведе в периода март-април и/или май и важи за всички участници и производители на задвижващи системи.”

Така затварянето на F1 заводите ще продължи общо 5 седмици

То бе изтеглено за настоящия период, за да се освободи август за евентуално провеждане на състезания. Въпросът кога шампионатът за 2020 г. би могъл да започне бе обсъждан на вчерашната среща между шефовете на екипи, ФИА и Либърти Медия. До момента официално отменени или отложени са първите осем надпревари от календара. За юни освен Гран при на Азербайджан – вече отсрочена – са насрочени още стартовете в Канада и Франция. И за двата вероятността да бъдат проведени не е висока. За юли в календара са Австрия и Великобритания и в края на месеца – началото на август е Унгария. Най-оптимистичните прогнози до момента са за старт на първенството тогава, вероятно на английското трасе Силвърстоун.