Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Mожем да се борим само за второ място

Уебър: Mожем да се борим само за второ място

54
0
Марк Уебър

Според Марк Уебър пилотите след съотборника му в Ред Бул Себастиан Фетел могат да се борят единствено по между си за второто място в шампионата, защото след 8 победи в 13 състезания Себ е практически недостижим на върха със 112 точки аванс, 6 надпревари преди края на сезона.

Австралиецът отпадна в днешното състезание след като първо се удари с Фелипе Маса и загуби предното си крило, а след това излетя на Параболика.

– Мисля, че сме единствено в борбата за второто място сега, Себ трябва да има много, много лош край на сезона, за да може някои да вземе шампионата от него – каза Марк в падока на Монца. – Изпуснах една добра възможност за себе си в днешния ден, но ще бъда на линия в Сингапур.

Пилотът на Ред Бул коментира катастрофата в надпреварата така:

– Имах отлична скорост на правата и се опитах за мина от външната страна, но Фелипе започна да затваря кривата. Мислех, че ще мога да мина и изляза пред него от шикана. Не очаквах, че ще го пресече. Във втората извивка се надявах да се измъкна, но закачайки бордюрите те изхвърлиха колата в страни и закачих неговата. После исках да стигна до бокса и не знаех, че част от крилото ми бе влязло под пода и направо загубих контрол над автомобила.