Начало WRC News Уелс ще е перфектната тренировка за рали Австралия, сподели Падън

Уелс ще е перфектната тренировка за рали Австралия, сподели Падън

119
0
Форд Фиеста R5 MkII
Форд Фиеста R5 MkII; снимка: М-Спорт

Хейдън Падън се завръща на световната рали сцена и в края на тази седмица ще се състезава за екипа на М-Спорт в рали Уелс с Форд Фиеста R5. Това е втори опит за новозеландския пилот да кара за британския екип. Той трябваше да е зад волана на Фиеста WRC във Финландия, но не можа да участва заради тежка катастрофа в теста преди надпреварата. Уелс ще е първото състезание за Падън зад волана на Фиеста R5 MkII.

Хейдън Падън
Хейдън Падън; снимка: Хюндай Моторспорт

„Нямам търпение!”, призна Падън

„Уелс е страхотно рали и в голяма степен ми напомня домашните състезания. За нас ще е важно да демонстрираме потенциала на колата. Сигурен съм, че бързо ще се адаптираме към автомобила. Тази година пропуснахме твърде много състезания, така че Уелс ще е перфектната тренировка за рали Австралия, където отново ще сме с WRC кола.”

Гас Грийнсмит също ще е с Фиеста R5 MkII в Уелс

Той взе драматична победа във WRC2 в Турция. Преобърна се малко след финала на предпоследната отсечка, но кара и във финалната дистанция. Колата му бе сериозно смачкана, но за късмет на екипажа нищо важно не бе засегната. Сега Грийнсмит и навигаторът му Елиът Едмъндсън ще се състезават пред родна публика, което увеличава многократно желанието им за силен резултат.

„Усещането да караш пред родна публика винаги е страхотно, а в Уелс има и някои наистина легендарни отсечки”, сподели Грийнсмит.

„Победата в Турция бе чудесна, макар че дойде при доста сюрреалистични и драматични обстоятелства! Гордея се с този успех, защото показахме нашите възможности, тези на колата и на целия тим, който се труди неуморно.”