Начало Избрани Уилямс назначи нов търговски директор

Уилямс назначи нов търговски директор

424
0
Уилямс Рейсинг
снимка: Уилямс

Уилямс назначи нов търговски директор в своите редици. Това е Пол Асенсио. Американецът ще започне работа в отбора на 10 април и ще има за цел да подобри функционирането на маркетинговия отдел.

Асенсио ще ръководи търговските и маркетинговите операции от офиса на Уилямс от Ню Йорк Привличането на американския специалист е намерението на отбора да развива финансовите си дейности след като бе закупен от Дорилтън Кепитъл през 2020 г.

Биографията на Асенсио включва пет години като старши вицепрезидент на UFC за глобалните партньорства на MMA организацията. Там той е отговарял за всички търговски приходи. Освен това той е прекарал почти две години на подобна позиция в американската компания за продажба на спортно облекло Fanatics

Асенсио започва кариерата си в професионалния бейзболен отбор Ню Йорк Метс. Там той работи 18 години и се издига до старши вицепрезидент по корпоративните партньорства, продажбите и услугите.

„Продължаваме трансформацията на Уилямс и сме щастливи да приветстваме Пол Асенсио. Благодарение на него ще успеем да подсилим нашия маркетингов и търговски екип“, заяви председателят на Уилямс Матю Савидж.

„Той има фантастичен опит в световните спортове, включително UFC и MLB. Ето затова очакваме с нетърпение той да допринесе за нашето пътуване“, добави Савидж.

Самият Асенсио също коментира присъединяването си към Уилямс.

„Невероятно развълнуван съм да се присъединя към Уилямс Рейсинг. Знам, че този отбор от F1 се развива доста сериозно през последните години. Затова и аз съм щастлив, че съм част от него“, сподели Асенсио.

Асенсио е последното ново попълнение в Уилямс. Отборът от Гроув претърпя огромна трансформация през последните месеци. Британците се разделиха с Йост Капито (бивш ръководител), Франсоа-Ксавие Дьомезон (бивш технически директор) и Дейвид Уитърс (бивш ръководител на аеродинамичния отдел).

В същото време Уилямс обяви новия си главен оперативен директор Фредерик Брусо и новия си ръководител Джеймс Ваулс. Британският специалист се присъедини към отбора от Гроув след като прекара повече от десетилетие в Мерцедес. До момента Уилямс все още не разполага с технически директор. В момента тази позиция временно се заема от главния конструктор Дейв Уорнър.

Отборът от Гроув продължава съдебната битка с бившия титулярен спонсор ROKiT. Наскоро телекомуникационната компания заведе иск срещу Уилямс за близо $150 млн.