Начало Рали Уилсън е убеден, че ще изпълни цялата си програма

Уилсън е убеден, че ще изпълни цялата си програма

42
0
М-Спорт,Матьо Уилсън,Стобарт

Матьо Уилсън е убеден, че ще успее да изпълни цялата си програма за 2011 г., която е да участва във всичките 13 кръга от световния рали шампионат. 24-годишният британец се състезава за М-Спорт Стобарт с Форд Фиеста RS WRC и имаше затруднения да събере необходимите средства, за да участва във всички надпревари. Сега грижите с бюджета са решени, твърди самият състезател.

Вярно е, че приключваме нещата в последната минута, но би трябвало всичко да е наред за последните три надпревари. Влязохме в стартовия списък за Франция, а през цялото време бяхме убедени, че ще успеем и за Великобритания. Не бяхме сигурни единствено за Испания, но сега вече всичко е наред – обясни Уилсън.

Пилотът изравни в последния старт (Австралия) най-доброто класиране в кариерата си – четвърто място – и това със сигурност ще помогне за набирането на нужните средства, тъй като той вече работи заедно с екипа си и за 2012 г. След 10 старта през 2011 г. пък той е 7-ми във временното генерално класиране и ще се опита да вземе подиум до края на сезона.

Място на почетната стълбичка бе целта ни за този сезон от самото начало. Във Франция и Испания ще ни е трудно, но можем да сме в борбата за топ 6 в Уелс. А ако съперниците около нас имат проблеми, кой знае какво може да се случи – допълни Уилсън.