Начало Рали Уилсън: Грьонхолм може да се бори за подиум в рали Швеция

Уилсън: Грьонхолм може да се бори за подиум в рали Швеция

37
0

Маркус Грьонхолм би могъл да приключи рали Швеция с място на подиума, счита тим шефът на Форд Малкълм Уилсън.

Финландецът прекрати кариерата си във WRC в края на 2007 г. Въпреки това през миналата година той участва в рали Португалия. Придържайки се към тази практика, двукратният световен шампион ще кара и в първия кръг от календара на световния рали шампионат за 2010 г. – рали Швеция (12-14 февруари). Грьонхолм ще участва в надпреварата като пилот на отбора на Стобарт и в тази връзка тим шефът Малкълм Уилсън сподели:

„Все още мисля, че Маркус може да бъде доста бърз в Швеция. Това е неговото любимо рали, а той поддържа добра състезателна форма. Естествено, Грьонхолм вероятно не е толкова добре подготвен физически, колкото останалите пилоти. Въпреки това, ако имаме предвид самата надпревара и етапите, които Маркус е карал и преди, на които други пилоти нямат опит, не се съмнявам, че той може да финишира на подиума.“

В рали Швеция Маркус Грьонхолм ще кара Форд Фокус RS WRC 08, т.е. спецификация на автомобила от 2008 г. Въпреки това Малкълм Уилсън е уверен, че двукратният световен шампион ще се представи на ниво и ще се конкурира с пилотите на заводските отбори, разполагащи с автомобили последно поколение.