Начало Рали Уилсън: Катастрофата на Латвала няма да възпрепятства изпитанията в Португалия

Уилсън: Катастрофата на Латвала няма да възпрепятства изпитанията в Португалия

34
0
Malcolm Wilson

Шефът на тима на Форд Малкълм Уилсън потвърди, че катастрофата на Латвала по време на изпитанията няма да възпрепятства по-нататъшната тест програма в Португалия.

Латвала претърпя инцидент в края на началния ден от тест подготовката на отбора преди рали Мексико (3-6 март). Малкълм Уилсън обаче обясни, че от базата на екипа във Великобритания веднага са били предупредени. В резултат до мястото на тестовете в Португалия ще бъде транспортиран друг тест автомобил Фиеста RS WRC.

Според обстоятелствата програмата на Форд претърпя малки промени. Мико Хорвонен ще кара в събота и неделя. На Яри-Мати Латвала пък ще бъде даден още един ден, но след като съотборникът му свърши с изпитанията.

– За съжаление Латвала катастрофира по време на едно от финалните си излизания за деня. Разполагаме с друга кола, която е на път и ще бъде използвана от Хирвонен. Латвала също ще има на разположение ден с нея впоследствие. Така че и двамата ни пилоти ще имат своите два дни на макадам както бе планирано преди Мексико.