Начало Рали Уилсън: Пилоти като Кен Блок и Кими Райконен са полезни за WRC

Уилсън: Пилоти като Кен Блок и Кими Райконен са полезни за WRC

58
0

Идването във WRC на пилоти като Кен Блок и Кими Райконен с изграден вече имидж на звезди е много полезно за шампионата, твърди шефът на Форд Малкълм Уилсън. Според британеца двамата са чудесен пример как тимовете трябва да промотират своите състезатели.

Малкълм Уилсън работи с Кен Блок по време на първия сезон на американеца в световния рали шампионат. Шефът на Форд сподели, че е впечатлен от всеотдайността на пилота не само по време на състезанията, а и извън тях.

Наистина считам, че има неща, които можем да научим от Кен и едно от тях е начинът, по които той и Монстър подхождат към всичко – започна Уилсън. – Погледнете към промоционалната страна на нещата, просто е невероятно. Във Франция имаше хиляди хора в сервизния парк и тези, които стояха пред нашия сервизен парк до един викаха името на Кен, беше невероятно. Колко гледания има на последното му Gymkhana видео? Около 15 млн. или нещо подобно, просто невероятно. Той не е познат като рали пилот, той е пилот по Gymkhana (вид моторен спорт, практикуван в САЩ, Канада, Япония, Великобритания, Скандинавия и Южна Африка – б. р.), но погледнете колко положително се отразява присъствието му във WRC.

Уилсън допълни, че вижда как Кими Райконен има същото ползотворно влияние върху WRC през тази година, тъй като неговата популярност се отразява благоприятно на световния рали шампионат.