Начало Рали Уилсън смята, че Остберг може да се бори с Ожие

Уилсън смята, че Остберг може да се бори с Ожие

17
0
Мадс Остберг

Пилотите на М-спорт Евгени Новиков и Насър Ал-Атия постигнаха четвърто и пето място в рали Португалия. Друг представител на отбора обаче трябваше рано-рано да се сбогува с надеждите си за добро класиране. В третия етап в петък Мадс Остберг допусна грешка, след която последва инцидент и той загуби водачеството, което бе извоювал преди това. Колата му се преобърна през таван и в крайна сметка той продължи участието си по правилата Rally2 и успя да стигне поне до осмното място. Въпреки разочарованието в екипа на М-спорт вярват в качествата на норвежеца.

„Хубавото е, че в отбора имаме млад пилот, който може да се противопостави на Себастиен Ожие“, заяви няколко дни след състезанието шефът на екипа Малкълм Уилсън пред World Rally Radio. Самият Ожие скоро също призна, че смята Остберг за един от най-сериозните му съперници за титлата.

В момента норвежецът е на четвърто място в класирането при пилотите. Младата надежда на М-спорт разкри, че въпреки инцидента смята да продължи да атакува и в следващото рали, което ще се проведе в Аржентина от 2 до 5 май. Той се надява да постигна своята първа победа за сезона в Южна Америка, която би била втора в неговата кариера.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter