Начало Рали Уилсън убеден, че пилотите му имат потенциал и за победи през 2013...

Уилсън убеден, че пилотите му имат потенциал и за победи през 2013 г.

16
0
М-Спорт

Малкълм Уилсън заяви, че пилотите на М-Спорт и Катар WRT са демонстрирали потенциал на бъдещи световни шампиони по време на рали Монте Карло миналия уикенд.

Само един от четирите екипажа на ръководените от него отбори финишира – Мадс Остберг и Йонас Андерсон станаха шести в надпреварата, но въпреки това Уилсън бе доволен от представянето.

Евгени Новиков вървеше на трета позиция преди да катастрофира. Юхо Ханинен бе малко по-назад, но също показа много силна скорост, докато Тиери Нювил отпадна още в края на първия ден. Руснакът обаче спечели две отсечки, Ханинен – една, а белгийският пилот бе най-бърз в шейкдауна.

Наистина вярвам, че при нас са се събрали бъдещи световни шампиони – заяви Уилсън. – Да, разочароващо бе да загубим Евгени толкова близо до финала, а Юхо и Мадс имаха свои грижи, но от моя гледна точка фактът, че всеки един от състезателите ми даде най-бързо време в някакъв етап от състезанието е невероятно положителен. Като това включва и Тиери, който бе най-бърз в шейкдауна. Тръгнахме си от първия кръг с много увереност и наистина мотивирани, защото виждаме, че потенциала е налице. Да, ще има спъвания, но това се дължи на младостта на състезателите ни. Сигурен съм, че ще има и други такива случаи, но пък е толкова вълнуващо да работиш с млади пилоти. А демонстриранията от Евгени потенциал не оставя съмнение, че имаме скоростта и за победи този сезон – допълни той.