Начало Рали Уилсън във възторг от пилотите си

Уилсън във възторг от пилотите си

51
0
Евгени Новиков

Вярата на Малкълм Уилсън в младите пилоти, които са в екипа му М-Спорт и в Катар WRT, се оправдава напълно в първите дни на рали Монте Карло. Евгени Новиков и Юхо Ханинен спечелиха три отсечки в сряда (от общо шест изпитания за скорост), като за финландеца това бе и първи успех в етап от WRC надпревара.

Началният ден не бе много добър за нас, но случилото се след това е много окуражаващо — коментира Уилсън. — Бе наистина страхотно да видим Юхо да печели първата си етапна победа, но мисля, че всички ще признаят, че истински невероятното представяне бе това на Евгени. Той показа няколко пъти в миналото, че е в състояние да е най-бърз, но вече е впечатляващо бърз и наистина притиска Дани Сордо за третата позиция. Взе шестата отсечка с почти 5 секунди разлика и като се има предвид нивото му на опит, това определено е страхотно. Наблюдавахме развитието и прогреса му миналия сезон, а сега изглежда още по-щастлив от темпото, което налага.

Самият Новиков на моменти бе прекалено предпазлив, както сам обясни:

– Това е рали Монте Карло и за да се справиш както трябва, е нужно да си уверен и карането по отсечките да ти доставя удоволствие.

Ханинен все още свиква с Форд Фиеста RS WRC, но когата сцеплението бе постоянно в етапите, успяваше да изгради и поддържа ритъм.

Мадс Остберг изпитваше смесени чувства през последните два дни. За него това е първото рали Монте Карло и той можеше на места да увеличи скоростта, но на други не бе в състояние да си го позволи. На норвежеца ще му е нужно малко повече време да овладее автомобила в сменящите се условия, тъй като досега каквото и да опитваше като промяна, все водеше до още по-голяма загуба на време.

На сняг и чист асфалт нещата вече са добре, но имаме доста работа като цяло — допълни Остберг. — Ще променим още някои настройки и се надявам ситуацията да се оправи. Ралито е дълго и трудно, но фактът, че още сме в надпреварата, е положителен.