Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс няма да бърза да решава бъдещето на Сарджънт

Уилямс няма да бърза да решава бъдещето на Сарджънт

463
0
Логан Сарджънт, Уилямс
Логан Сарджънт, снимка Уилямс

Джеймс Ваулс коментира темата за бъдещето на Логан Сарджънт в Уилямс. Британецът подчерта, че ще бъде важно американецът да запише силни резултати. Ваулс обаче отхвърли възможността Сарджънт да бъде освободен по време на сезона.

Сарджънт дебютира в F1 преди малко повече от година. Младият американец имаше една доста трудна новобранска кампания, в която спечели само 1 точка. Въпреки това от Уилямс му гласуваха доверие и удължиха договора му с още една година

Миналата година американският пилот беше изправен пред стръмна крива на обучение, към която той не подходи много добре. Той допусна няколко грешки през сезона и направи няколко ненужни катастрофи.

Сарджънт изоставаше сериозни от съотборника си Александър Албон. 27-годишният състезател беше по-бърз във всички квалификации през сезон 2023, както и в повечето състезания.

Уилямс иска да разчита на Сарджънт в дългосрочен план. Това предполага, че тимът иска да му предостави повече време, през което той да развие своя талант. Не трябва да се забравя, че в днешно време е много трудно за един новобранец в F1 веднага да започне да постигна силни резултати, особено ако разполага с неконкурентен автомобил.

Джеймс Ваулс коментира темата за бъдещето на Сарджънт. Британският инженер посочи, че младият американец трябва да постига добри резултати. Шефът на Уилямс добави, че няма да оказва излишен натиск върху своя пилот.

„За него е важно да постига добри резултати. Единственото нещо, което бих казал, е, че в момента е още рано да правим заключения“, сподели Ваулс.

„Това, което трябва да видим от него, е напредък, докато ние продължаваме да се развиваме. Ранното начало на сезона предполага, че има риск за него, ако не се представя добре след три-четири състезания. Това обаче не е така.“

Сарджънт финишира последен в Гран при на Бахрейн. Американецът обаче имаше проблеми с волана, заради които спря за кратко на трасето и загуби време. В Джеда той остана 14-ти и беше само три позиции зад Албон.

Ваулс подчерта, че тази година Сарджънт вече няма да може се оправдава с липсата на опит, тъй като вече има един сезон зад гърба си и познава повечето писти в календара на F1.

„В случая с Логан той знае, че завърши миналата година в опит да надгражда това, което имаше като база за опит. Сега той се връща тук не като новобранец, а като човек, който има година опит зад гърба си. Сарджънт трябва да надгражда върху това, без да допуска грешки и непрекъснато да върви напред“, завърши шефът на Уилямс.