Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Упоритата работа винаги се отплаща, убеден е Льоклер

Упоритата работа винаги се отплаща, убеден е Льоклер

1913
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер на подиума на Пол Рикар; снимка: Ферари

Тимът на Ферари взе подиум в Гран при на Франция – Шарл Льоклер финишира трети на пистата Пол Рикар. Съотборникът му Себастиан Фетел се класира пети. Германецът смени гуми в самия край на надпреварата и успя да запише най-бързата обиколка, което му донесе бонус точка.

„Като цяло уикендът бе доста положителен” обобщи Льоклер

„Доволен съм, че получих шанс да се боря за второто място в края на състезанието, въпреки че нямах реална възможност да атакувам Валтери [Ботас]. Радвам се, че използвахме максимално потенциала на автомобила си. Време беше. След няколко не така добри уикенда всичко протече гладко от началото на свободните тренировки през квалификацията чак до състезанието. Стратегията ни бе перфектна и като избрани за питстоповете моменти, и като управление на гумите през втората част от надпреварата.”

„Вярвам,че упоритата работа винаги се отплаща. Смятам, че го доказахме през изминалия уикенд. Надявам се да запазим добрата си форма и в Австрия.”

Фетел каза от своя страна, че състезанието му е било доста самотно като се изключи началото

„На старта имаше известно объркване, тъй като моментът на изгасване на светлините ни изненада. Беше интересно да се борим с Макларън – първо с [Ландо] Норис, а след това с Карлос [Сайнц]. Първата част от състезанието премина доста добре и намалих разликата спрямо Шарл и Макс [Верстапен]. След това имах известни проблеми с баланса и не се чувствах съвсем комфортно в колата”, обясни той.

„Смятам, че петото място бе възможният максимум”, допълни Фетел

„С Шарл и Макс се движехме горе-долу с едно и също темпо. Най-бързата обиколка поне ми носи допълнителна точка.”

„Трябва да разберем обаче защо в петък някои от новите ни компоненти не проработиха така, както се надявахме. Автомобилът ни все още не е достатъчно силен и от нас зависи да се подобри. Нямаме темпото да победим Мерцедес, но знам, че всички в Маранело се трудят упорито.”