Начало Рали Урал подготвя камион за Дакар

Урал подготвя камион за Дакар

39
0

Спортният директор на руския отбор ГАЗ Рейд Спорт Вячеслав Суботин заяви, че тази година тимът, заедно с производителя на камионите Урал разработва планове за състезателен камион Урал Next, който да участва в рали-рейд надпревари както в Русия, така и на международната сцена като рали Дакар. Машината, която ще е с двигател ЯМЗ-780, би трябвало да е напълно конурентна на Камаз и Ивеко.

Първите слухове около готвения състезателен Ural Next тръгнаха по Коледа, а преди дни изданието „Бизнес Online“потвърди официално информацията. Според информация на Бизнес Online обаче, е напълно възможно програмата да не бъде изградена в рамките на тази година, а процесът да отнеме малко повече време и реално да видим състезателния камион, дело на групата ГАЗ, по трасетата през 2017 г.

Според Суботин, идеята за създаването на спортен камион не е толкова желанието да се печелят титли, а да може в най-тежки условия да се изпитват възли и детайли, които да се внедрят в серийно производство. Но при все това, компанията има голям шанс за отлично представяне в офроуд маратони, тъй като двигателят и цялостната концепция на камиона предполагат отлично представяне на състезателните трасета.