Начало Moto News Успешна операция на Лоренсо в Барселона

Успешна операция на Лоренсо в Барселона

49
0

Контузилият се вчера Хорхе Лоренсо бе успешно опериран в Hospital General de Catalunya в Барселона. Той си счупи лявата ключица при падане на пистата Ассен по време на втората тренировка вчера.

Тази нощ той бе опериран в Барселона от д-р Жоакин Родригес, асистиран от лекарите Ана Карерас, Маркос Котс и Мишел Заса от Clinica Mobile на мотоциклетната Гран При. Д-р Заса каза след операцията: Продължителността на операцията бе около два часа, като протече клинично нормално. Хорхе имаше разместване и сложна фрактура на третия медиал на лявата ключица. Операцията протече успешно, като добавихме титаниева пластина и осем винта за закрепване на частите на ключицата. Хорхе се чувстваше добре, когато се събуди от упойката. В следващите няколко часа ще оценим как се чувства той и  тогава ще преценим колко дълго ще бъде следоперативното възстановяване.

Мениджърът на отбора Вилко Зеленберг коментира: След медицинския преглед на пистата Ассен, лекарският екип реши Хорхе да се оперира възможно най-скоро. За съжаление операционната зала на болницата в Ассен не бе разположение, тъй като имаше някаква друга животоспасяваща операция. Затова Хорхе отретя за Барселона, където бе извършена хирургическа намеса, започнала в 2 часа и завършила в 4 часа през нощта. След това Хорхе заспа изтощен след толкова дълъг и тежък ден. Ще чакаме да видим колко дълго ще бъде възстановяването му.