Начало BG спорт В БФАС не са съгласни с отнемането на лиценза

В БФАС не са съгласни с отнемането на лиценза

648
0
БФАС

Председателят на БФАС Владимир Илиев обяви в декларация, че в Българската федерация по автомобилен спорт не се съгласни с решението на Министерството на спорта лицензът й да бъде отнет. Това беше обявено в петък на 19 април, като той бе даден на новосформираната Автомобила Федерация на България. Неин председател е Камен Михайлов.

Ето какво се казва в декларацията:

Уважаеми колеги,

На 18.04.2019 г. Министерството на спорта обяви заповед на Министъра, с която отнема лицензия №:002483 на БФАС. Този акт бе извършен без да проведена дискусия по проблеми или установени нарушения на ЗФВС от страна на БФАС.
Изразяваме категоричното си несъгласие с действията на Министерството на спорта и ще предприемем всички законови стъпки по възстановяване на лицензията си.

Актът с който безцеремонно се поставя под въпрос спортната дейност на над 800 лицензирани състезатели и официални лица и бъдещето на автомобилният спорт, не може да бъде приет от активна федерация с над 30 години история.

Българската федерация по автомобилен спорт ще направи необходимото за да продължи изпълнението на годишният спортен календар. Без да прекъсва работата си съгласно законите на България. Призоваваме всички колеги да не позволяват потъпкването на автомобилния спорт и да не се поддават на заблуждения.

Председател на БФАС: Владимир Илиев