Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Браун са разочаровани от ситуацията с Бътън

В Браун са разочаровани от ситуацията с Бътън

42
0

В тима на Браун GP (Мерцедес GP) са останали много разочаровани от факта, че Дженсън Бътън, който с тяхна помощ спечели толкова дългоочакваната от него първа титла във Формула 1, е отишъл при конкурентите от Макларън.

Много съм разочарован от начина, по който завършиха нещата с Дженсън“ – признава Рос Браун, шеф на отбора. Браун и Бътън дълго водиха преговори във връзка със заплащането на пилота през 2010 година, но така и не достигнаха до споразумение.

От своя страна, изпълнителният директор на отбора Ник Фрай допълни пред „Мирър“: „Предложихме му лоялност, която – може би малко наивно – се надявахме, че той ще върне… Говорим за смелост и за глупост, ще видим следващата година кое точно е.

Вярваме, че направихме добро предложение на Дженсън – доста по-значително от това, което ще получава в Макларън. Всички сме озадачени от избора му. Смятаме, че е бил лошо посъветван и е бил заблуден от лъскавата база на Макларън.

Говори се, че британецът се е насочил към Уокинг, защото от Мерцедес искат изцяло немска пилотска двойка в отбора си. Спортният директор на Мерцедес Норберт Хауг отрече това, потвърждавайки, че са направили предложение на Бътън, но той го е отказал.