Начало Рали В настоящия DS3 WRC няма компоненти от новата кола, заяви Мийк

В настоящия DS3 WRC няма компоненти от новата кола, заяви Мийк

21
0

В Ситроен DS3 WRC, с който Крис Мийк и съотборниците му от екипа на Абу Даби Тотал WRT се състезават този сезон, няма компоненти от модела на френския екип за следващия сезон. Победителят в рали Финландия лично опроверга появилите се слухове. Отборът наскоро приключи поредните си тестове с новата кола.

„Най-големият комплимент, който ми направиха през уикенда, беше нечий коментар, твърдящ, че в моя DS3 има елементи от автомобила за 2017 г.”, заяви Мийк. „Колата е напълно идентична с миналогодишната. Опитахме различни неща по време на теста преди ралито, като крайният резултат бе същият като този отпреди 12 месеца. Със сигурност можем да използваме информацията от надпреварата, за да продължим развитието на новата кола. Но DS3 по принцип е много добър рали автомобил.”

Отборът на Ситроен е със съкратена програма през 2016 г., тъй като основните усилия на екипа са съсредоточени върху модела за следващия сезон. Крис обаче бе толкова убедителен във Финландия, че предизвика появата на нови слухове. Според него самия разликата в представянето му сега и през 2015 г. (когато имаше проблем със скоростната кутия, но освен това и катастрофира) се дължи на по-големия му опит: „Имам още една година зад гърба си. Видя се, че скоростта ми е добра – и в Монте Карло, и в Швеция, и в Португалия. Увереността ми е добра, а в рали, където тя е от ключово значение, разликата се вижда. Автомобилът беше безупречен. Знаем, че DS3 върви чудесно във Финландия и това ми даде допълнително самочувствие, отразило се във времената ми.”