Начало Рали Във Фолксваген недоволни от пилотите като Мийк в шампионата

Във Фолксваген недоволни от пилотите като Мийк в шампионата

24
0

Екипът на Фолксваген в WRC изрази недоволството си срещу състезателите, които не карат във всички състезания и нямат пълна програма, но са в позиция да се борят за победата в надпреварите, в които участват. Според спортния шеф на тима Йост Капито, състезатели като Крис Мийк, който спечели миналия кръг в Португалия, и Себастиен Льоб, които имат в програмата си само част от състезанията от календара, трябва винаги да стартират първи, което да ги поставя в по-неизгодна позиция. Капито смята, че тези състезатели се радват на твърде много привилегии и по този начин феновете получават грешни впечатления на ситуацията в спорта.

„Ето, идва Крис Мийк с три състезания в програмата и може да победи и в трите, заяви Капито. – И после е трудно да обясниш на феновете защо Себастиен Ожие е световен шампион. А Себ няма шанс с този регламент в тези състезания. Той открива отсечките, ”чисти” ги за останалите и знае, че няма шанс. В средата на юни ще сме в Сардиния и там той също знае, че няма да може да победи. А Крис се включи след две пропуснати състезания и всички знаехме, че ако не направи грешка, няма кой да го спре.”

В тази връзка босът на Ситроен Ив Матон коментира, че е изненадан от атаките на Капито. Мийк спечели надпреварата именно с автомобил на Ситроен, въпреки че този сезон френския концерн не участва в спорта със заводски екип. „Не знам какъв им е проблемът. Крис не се бори за титлата, заяви Матон. – Ако Себастиен е втори след Крис, то той пак ще вземе повече точки от конкурентите си в класирането. Просто погледнете точките в класирането, не виждам от какво могат да се оплачат.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter