Начало Рали В Хюндай доволни от класирането и на трите си екипажа в топ...

В Хюндай доволни от класирането и на трите си екипажа в топ 10 във Франция

27
0

Екипът на Хюндай изпълни първата си цел в рали Франция – да завършат и трите автомобила на отбора. Всичките i20 WRC освен това се наредиха в топ 10.

Дани Сордо бе с най-добро класиране – испанецът се нареди четвърти, като през голяма част от уикенда се бореше за позицията. Катастрофата на Роберт Кубица във финалната отсечка сложи край на двубоя, като това е второ поредно класиране в топ 5 на Сордо.

– Има много положителни неща, които да извлечем от надпреварата. Успяхме да постигнем стабилност на темпото и да правим почти постоянно подобрения по автомобила. Беше удоволствие да се боря за четвърта позиция, но не така исках да я взема. Въпреки това класирането е чудесно в това трудно рали, като и научихме много за колата. Отборът работи изключително професионално и смятам, че можем да сме удовлетворени от постигнатото – коментира Сордо.

Титулярът Тиери Нювил имаше технически проблеми, но стисна зъби и бе девети на финала на надпреварата, позицията му стана осма в последния етап:

– Бяхме наясно колко ще ни е трудно след първоначалните проблеми, но натиснахме здраво и мисля, че можем да сме доволни. Лично аз смятам, че постигнах максимума. Естествено, че ми се щеше да съм по-напред в класирането, но екипът свърши фантастична работа, позволявайки ми да се върна в състезанието и да направя някои подобрения по автомобила.

Бриан Буфие получи втори шанс от Хюндай, при това за домашната си надпревара. Той се нареди в топ 10, но се надяваше на повече преди старта. В крайна сметка французинът определи представянето си като приемливо, изтъквайки колко сложни са били условията по време на уикенда.

– Доволен съм, че и трите екипажа завършиха сред първите десет. Това винаги е първата ни цел – заяви от своя страна шефът на отбора Мишел Нандан. – Ралито е трудно и трябваше да адаптираме и напасваме автомобилите и през трите дни. Тимът се справи със задачата изключително добре.