Начало Рали В Хюндай са доволни от напредъка си

В Хюндай са доволни от напредъка си

44
0
Юхо Ханинен

Две от трите коли на Хюндай стигнаха до финала на рали Финландия. По принцип целта бе и трите автомобила да стигнат до края на състезанието, но все пак и това бе добър резултат.

Юхо Ханинен стана шести в домашния си WRC старт, а Хейдън Падън – осми.

Беше наистина чудесно рали и се радвам, че съм шести, след като доста се потрудихме през този уикенд. От втория ден нататък се чувствах много уверен в i20 WRC. Направихме някои определено силни отсечки, като бяхме концентрирани върху чисто преминаване на дистанциите. Смятам, че се справихме добре и бе удоволствие да сме част от екипа в последните три надпревари – заяви Ханинен.

Падън направи най-силното си състезание досега. Проблеми със сервото обаче то върнаха по-назад в класирането.

Не беше финалът, на който се надявахме, но като цяло мисля, че свършихме добра работа. Имахме някои технически грижи, каквито определено не са нужни в бързите отсечки във Финландия. Бяхме наясно, че ще загубим позиции, а водехме битка за шестото място, но решихме, че няма да се отказваме просто така. Не рискувахме и докарахме колата до финала. Това определено бе най-доброто ни рали досега. Увереността ни растеше през целия уикенд и съм доволен, че съм в топ 6 – обясни новозеландецът.

Шефът на тима Мишел Нандан заяви, че тимът е доволен от отбелязания във Финландия резултат:

Целият уикенд имаше някои положителни моменти. Трябва да извлечем позитивното от прогреса – както чисто технически, така и от оперативната страна. Имаме доста работа преди рали Германия, което на практика е домашното ни състезание, но сме оптимистично настроени.