Начало Рали В Хюндай не си и представяли, че ще им липсва толкова скорост...

В Хюндай не си и представяли, че ще им липсва толкова скорост във Финландия

14
0

Екипът на Хюндай приключи рали Финландия с шесто и девето място, заети съответно от Тиери Нювил и Дани Сордо. Нювил взе 8 точки за класирането си плюс 3 бонус точки за третото си време в пауърстейджа. Те бяха от особено голямо значение за него, тъй като го изведоха начело в генералното класиране. Всъщност Нювил и Ожие са с равен брой точки – по 160, но белгиецът има повече победи.

Шестото място в Белгия сложи край на серията от шест поредни подиума на Нювил и навигатора му Никола Гилсул. Те обаче продължиха печеленето на точки от всеки пауърстейдж досега през сезона.

„Целта ни бе да вземем повече точки от Ожие и го постигнахме“, коментира Тиери. „Изкарахме много труден уикенд и е добре, че успяхме да запишем такъв резултат. Пауърстейджът бе ключов момент, тъй като след това излязохме начело в шампионата. На практика битката започва отначало при оставащи четири старта до края на годината.“

Сордо и Марк Марти имаха сериозни затруднения и очакват с нетърпение връщането на асфалт в Германия, където по принцип се представят добре.

„Почувствах облекчение, когато това рали приключи“, заяви Сордо. „През целия уикенд не се почувствах комфортно зад волана, а по тези бързи пътища трябва съвсем различна увереност. Затова трябва да оставим Финландия зад гърба си и да се съсредоточим върху следващия старт. Не можем да позволим този уикенд да ни повлияе.“

Хейдън Падън и Сел Маршал отпадаха от битката в два последователни дни, но пак се върнаха по Рали2 за неделните отсечки.

„Това рали перфектно илюстрира сезона ни досега: каквото можеше да се обърка, се обърка“, обясни Падън. „Пауърстейджът бе поредният пример: колата ни внезапно продължи напред в завой, който се взима на трета предавка. А съм сигурен, че при постоянно поведение можехме да се борим за подиум.“

Шефът на екипа Мишел Нандан допълни, че рали Финландия по принцип е трудно за тима на Хюндай, но в отбора не си били и представяли, че ще им липсва толкова много скорост по бързите отсечки в сравнение със съперниците.

„Разочаровани сме, тъй като не постигнахме поставената преди надпреварата цел – подиум. Трябва да поработим върху автомобилите си за този специфичен терен, но сега ще се фокусираме върху следващите две състезания“, каза още Нандан.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter