Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хонда изненадани от аванса на Ред Бул, Марко: Рядко е било...

В Хонда изненадани от аванса на Ред Бул, Марко: Рядко е било толкова забавно, Хорнер: Не приемаме нищо за даденост

3147
0
Хелмут Марко, Кристиан Хорнер, Ред Бул
Хелмут Марко и Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Сезон 2022 във Формула 1 започна повече от прекрасно за Ферари. Две победи в три състезания, F1-75 вървеше силно, отговаряше добре на промените в настройките. Впоследствие нещата се промениха много и от 13 старта Ред Бул спечели 9 победи. Екипът има аванс от 97 точки спрямо Скудерията в класирането при конструкторите. Макс Верстапен пък води с 80 точки на Шарл Льоклер и в Италия горчиво заключиха след Гран при на Унгария, че дори да не стартира в три надпревари и да се появи чак в Сингапур след лятната ваканция, нидерландецът пак ще води в подреждането. От Хонда, които продължават да произвеждат и поддържат задвижващите системи, на които обаче пише Ред Бул Пауъртрейнс, изразиха изненада от това развитие на събитията.

„Очаквах от Ферари да са силни, но не мислехме, разбира се, че шампионатът ще се превърне в битка между Ред Бул и Ферари. Беше голяма изненада, че от Мерцедес не успяха да демонстрират веднага реалния си потенциал. В момента Ред Бул прави по-малко грешки от Ферари“, коментира шефът на отдела за развитие на задвижващи системи в Хонда Ясуаки Асаки.

„Разликата в точките помежду ни е по-голяма, отколкото е нашата реална сила. Но се борим и за двете корони, така че ще продължим да го правим. В началото на сезона имахме някои грижи, но ги решихме. Според мен това е причината да сме в настоящата ситуация“, допълни той.

Хелмут Марко неколкократно изрази съжаление за съперниците след последната надпревара преди лятната пауза.

„Рядко е било толкова забавно. Почти всеки уикенд е удоволствие“, заяви съветникът на Ред Бул

„Доста по-различно е в сравнение с миналия сезон, който ни струва много нерви. Жалко само, че Ферари допуска толкова грешки. Те не са толкова слаби, колкото излиза от класиранията. Наистина много съжаляваме за тях. Но те ще се върнат в битката, имат изключително силен автомобил“, добави австриецът.

Въпреки сериозната преднина пък Кристиан Хорнер бе категоричен, че няма да остави отбора да се отпуска.

„Активът ни изглежда чудесно и приключихме страхотно първата част от сезона, но има още много състезания. Реално обаче има значение на кое място приключваш състезателната година. Предстои ни още дълъг път плюс една спринтова надпревара. Състезанията са на различни трасета. Не приемаме нищо за даденост. От Ферари са бързи, Мерцедес се връща в играта“, обясни шефът на Ред Бул в F1.

„Нямам желание да се повтори миналия сезон. Това бе битка в тежка категория, продължила цели 22 кръга. Предпочитам да не го изживяваме отново“, допълни Хорнер.