Начало Рали В Хюндай Моторспорт са готови за началото на световното първенство по футбол

В Хюндай Моторспорт са готови за началото на световното първенство по футбол

29
0

Хората в екипа на Хюндай Моторспорт са готови за началото на световното първенство по футбол, което стартира утре.

Най-голямото спортно събитие в света е много важно като цяло за компанията Хюндай, която е официален спонсор на ФИФА от 1999 г. Тазгодишното световно първенство е четвърто поредно в сътрудничеството им след тези от 2002 г. (в Япония и Корея), 2006 г. (Германия) и 2010 г. (Южна Африка).

Във WRC тима на Хюндай ще следят мачовете в Бразилия с голям интерес, като същевременно се подготвят за рали Полша, което ще се проведе следващия месец. В екипа има хора от 24 различни националности, което е предпоставка за разпалени спорове. Пилотите например са от 4 различни държави: Тиери Нювил е белгиец, Крис Аткинсън – австралиец, Дани Сордо е от Испания, а Бриан Буфие – французин. В базата в Алценау пък ще стискат палци за успех на Германия.

Комбинацията от световното първенство по футбол на ФИФА и световния рали шампионат на ФИА предлагат на Хюндай огромна възможност да представи марката пред наистина глобална аудитория – коментира президентът на Хюндай Моторспорт Г.Х. Чой.

Нювил сподели, че световното по футбол неминуемо е едно от най-популярните спортни събития в света:

Настоящата година е много специална за Хюндай. Има прилики между двете първенства – и двете са в глобален мащаб и привличат много фенове. Хюндай Фен Паркс са фантастичен начин футболните фенове да се наслаждават на вълнението от световната купа. По същия начин ние чувстваме подкрепата на запалянковците във всеки WRC етап. Страхотно е, че Хюндай слага феновете на първо място, независимо за кой спорт става дума.