Начало Рали В края на седмицата стартира рали Вида 2010

В края на седмицата стартира рали Вида 2010

56
0

В края на настоящата седмица ще се проведе втори кръг от българския рали шампионат 2010 – рали Вида. 23-ото издание на надпреварата ще започне с церемониален старт на 21 май (петък), а на следващия ден е предвидено преминаването на специалните етапи.

Организаторите информираха, че до момента заявки за участие са подали 21 екипажа като сред тях са и тези на водещите рали пилоти в момента. По регламент записванията трябва да приключат пет дни преди официалния старт, но този път ще бъде направено изключение – срокът е удължен до началото на техническия преглед като на състезателите, включили се тогава, няма да бъде налагана традиционната глоба от 200 лв.

Допълнителна яснота около новостите в рали Вида внесе Владимир Илиев от организационния комитет.

– За първи път по време на състезанието ще се отваря и затваря една отсечка за публиката като участъкът ще бъде изминаван по няколко различни варианта, за да могат феновете да се насладят на един и същи етап от различни ракурси – обясни Илиев.

И тази година ще бъде спазена традицията с младия коч за победителя, предоставян от кмета на с. Дунавци, подчерта Румен Видов, кмет на Видин и съпредседател на организационния комитет. Пилотът, успял да спечели три последователни пъти ралито, ще стане почетен гражданин на Видин.