Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Лас Вегас ще предлагат пакети за $100 000 за гледане на...

В Лас Вегас ще предлагат пакети за $100 000 за гледане на F1 кръга там

1565
0
Лас Вегас
графика: F1

Гран при на Лас Вегас от Формула 1 е планирана за ноември 2023 г., но в града, който се саморекламира като световна столица на забавленията, вече се подготвят за новата атракция. В Маями тази година имаше F1 кръг за първи път и се появиха примери за изумителни цени на различни услуги и продукти. Лас Вегас ще прескочи това „препятствие“ с лекота, става ясно повече от година преди Гран при надпреварата там.

От MGM вече рекламират кръга от Формула 1. Компанията пусна предварително записване за ексклузивни оферти и пакети за билети. Главният изпълнителен директор на MGM Resorts Бил Хорнбакъл заяви, че цените могат да достигнат шестцифрени суми. Според него ще се предлагат и пакети на стойност около 100 000 долара.

Очаква се цените на стаите в хотелите в Лас Вегас по протежение на пистата да скочат три пъти в сравнение с обичайните равнища. Хорнбакъл обясни, че само MGM ще похарчи между $20 и $25 милиона за билети. След това компанията възнамерява да ги предлага в пакети и на цени по свое усмотрение

След Гран при на Маями пък предстои още един кръг в Съединените щати от тазтодишния световен шампионат – Гран при на САЩ на пистата Circuit of the Americas (COTA) до Остин, Тексас. Състезанието ще се проведе в края на октомври. Трасето ще отбележи 10 години, откакто приема кръг от Формула 1.

Организаторите от COTA полагат непрестанни усилия да добавят нови забавления за зрителите, които ще гледат директно на пистата. За тази година има добавена трибуна на S-овете (от трети до пети завои). Феновете там ще имат възможност да гледат колите точно преди да се изкачат към шести-осми завои.

„Години наред искахме да използваме това място и най-после ще го сторим“, коментира председателят на COTA Боби Епщайн. „Това е само едно от подобренията, целящи да донесат повече радост на хората. Ще имаме нов петлентов път, допълнителни 200 автобуса, 5 нови тенти и ново меню за бързо хранене. А новата трибуна ни дава възможност да отворим една неизползвана досега част от трасето за забавления.“

Билетите за новата трибуна са пуснати в продажба днес.