Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън вече са съсредоточили усилията върху колата за 2020 г.

В Макларън вече са съсредоточили усилията върху колата за 2020 г.

1220
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка: Макларън

В екипа на Макларън вече са съсредоточили усилията си върху развитието и подготовката на колата за 2020 г. Това обяви спортният директор на тима Андреас Зайдъл.

Очаква се в скоро време тимът от Уокинг да спре развитието на тазгодишния болид и да се концентрира изцяло към следващия сезон.

„Започнахме да работим по колата за 2020 г. преди много време, каза Зайдъл пред немския Auto Motor und Sport. – Преминаването към работата по колата за следващия сезон стана много по-рано, отколкото миналата година. Сега сме в процес на планиране кога да спрем напълно развитието на сегашния болид.

През сезона до момента Макларън е на 4-о място при конструкторите, като отбелязва значителен прогрес спрямо 2018 г. Основният съперник на тима е заводският екип на Рено. Според Зайдъл френският производител ще продължи да развива моторите си, които са ползвани и от Макларън.

„Чудесно е да чуем, че Рено продължава да инвестира в своя двигател, каза още Зайдъл. – Неговото развитие през миналата зима беше много окуражаващо. Последните ъпдейти донесоха обещания прогрес.“